21 Mart 2012 Çarşamba

31 hafta 6 gün

yarın itibariyle 32+0 olacağız. yarın doktora gidip çalışabilir kağıdı alacağım. eğer bir aksilik olmazsa çalışabildiğim kadar çalışıp geri kalanını sonrasında kullanmak istiyorum iznimin. karnım gün geçtikçe büyüyor. artık örgü örmeyi bırakıp almış olduğum kitapları okumaya başlasam hiç fena olmayacak.
vucut ısım acayip yüksek birde havaların ısınmasıyla kısa kollulara geçiş yapmam gerekti. şimdiye kadar aldığım bluzlar hep uzun kollu olunca normalde giydiğim bluzlarda göbeğime yapışınca yeni şeyler alındı.
hamileliğin bu zamanlarında kalan hafta sayısına bakınca insanı heyecanlandırmaya yetiyor fakat haftayı aya dönüştürdünmü oooo daha çok var diyor insan rahatlıyor. gerçekten 32. haftada doğru verilmiş bir karar ağırlaşıyor ve daha fazla bir şey yapmak istemiyor insanın canı...ama doğum iznine baktığında çok az  bir süre bunuda başına gelmeden anlamıyor insan oda ayrı bir konu.
duygularımda karmaşık bu aralar çok duygusalım. dizilere ağlıyorum. annem zaten değerliydi ama dahada bir değerli ve kıymetli oldu benim için, daha bir sakinim, daha bir umusamaz oldum bazı konuları, ama bazı konulardada daha bir hassasım. annemi yanımda istiyorum mesela, bazı sözler daha bir dokunur oldu.
ama uğraşacak, caba sarfedip, laf söyleyecek ne halim var, nede dermanım.
bahar geldi diyebiliriz. beni mutlu eden şeylerden biri havaların ısınması, günlerin uzaması.
bahçeyle uğraşmak, düzenlemek yani emek lazım. ama yapacak gücüm yok.
belki bir ara uğraşmak gelir düzenlerim. tabi umarım bu sene oğlumla bahçede oturabiliriz.

1 yorum:

  1. Merhaba, yazdiklarini okudukca kendi hallerimi hatirliyorum (ki cok uzak degil, oglum daha 6 aylik). Su haftalarda en fazla ihtiyacin olan sey motivasyon :-) yorgunluklar, sismeler, herseyin gozunde buyumesi ve duygusal haller gayet normal. Onlara fazla takilma bence. Ne guzel iste, vucudun sana kendiliginden bos yere enerji harcama, gunluk detaylari kafana takma diyor. Sende onu dinle :-) biriktirecegin pozitif enerji ve guce dogumda ve sonrasinda ihtiyacin olacak.hem de onlari kendi bebegine harcayacaksin, baska gunluk dertlere degil. Su ara canin ne istiyorsa onu yap, yapamadikalarini da bosver gitsin, cukulatayi da cok dert etme, mutluluk verdigi bilimsel arastirmalarca kanitlandi sonucta ;-)

    YanıtlaSil